Przepis i sposób przygotowania na: Jaglany deser na wielkopolskim serze smażonym zwieńczony masą śliwkowo-pomidorową
Pomidora filetujemy, śliwki pozbawiamy pestek. Warzywa i owoce blendujemy na gładką masę razem z 2 łyżkami miodu i cukrem waniliowym. Całość zagotowujemy i zagęszczamy mąką ziemniaczaną rozrobioną w zimnej wodzie. Kiedy masa zacznie gęstnieć, dodajemy do niej zimne masło. Masę studzimy.
Za pomocą specjalnej obręczy do serwowania dań składamy deserki. Z podanych proporcji powinniśmy przygotować ok. 4 desery. Na dno wykładamy 1/4 masy z serowo-jaglanej- dokładnie ubijamy łyżką. Następnie na każdy deser wykładamy po łyżce masy śliwkowo-pomidorowej. Zdejmujemy obręcz. Deser zdobimy śliwkami i orzechami włoskimi. Smacznego!