Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jaglano kokosowe kulki

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kasza jaglana 100 gram
banan 1 sztuka
cukier trzcinowy 2 łyżki
wiórki kokosowe 100 gram
masło orzechowe 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Jaglano kokosowe kulki

Kroki postępowania

1
Kaszę jaglaną ugotować wg instrukcji na opakowaniu.
Pu ugotowaniu pozostawiamy do przestygnięcia.
Przekładamy do misy blendera i dodajemy cukier.
Krok 1 - Jaglano kokosowe kulki foto
2
Dodajemy wiórki kokosowe (trochę zostawiamy do obtoczenia), masło orzechowe i banana.
Krok 2 - Jaglano kokosowe kulki foto
3
Blendujemy na gładką masę.
Krok 3 - Jaglano kokosowe kulki foto
4
Z masy formujemy kulki i obtaczamy je w wiórkach kokosowych.
Krok 4 - Jaglano kokosowe kulki foto
5
Gotowe kulki układamy na papierze do pieczenia i schładzamy w lodówce. Schładzamy nawet kilka godzin aż zrobią się zwarte.
Krok 5 - Jaglano kokosowe kulki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 03.10.2016 13:35
wyglądają kusząco
UrszulaS 01.10.2016 10:53
Bardzo ciekawy pomysł :)
Babeczka35 01.10.2016 08:20
Ciekawa propozycja.
KORAL 01.10.2016 00:38
Dobry deserek :)
as28 30.09.2016 22:18
świetny przepis
Wafelek2601 30.09.2016 21:23
Rewelacja!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak