Jaglano kokosowe kulki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kasza jaglana

    100 gram
  • banan

    1 sztuka
  • cukier trzcinowy

    2 łyżki
  • wiórki kokosowe

    100 gram
  • masło orzechowe

    4 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Jaglano kokosowe kulki foto
Kaszę jaglaną ugotować wg instrukcji na opakowaniu.
Pu ugotowaniu pozostawiamy do przestygnięcia.
Przekładamy do misy blendera i dodajemy cukier.
Krok 2 - Jaglano kokosowe kulki foto
Dodajemy wiórki kokosowe (trochę zostawiamy do obtoczenia), masło orzechowe i banana.
Krok 3 - Jaglano kokosowe kulki foto
Blendujemy na gładką masę.
Krok 4 - Jaglano kokosowe kulki foto
Z masy formujemy kulki i obtaczamy je w wiórkach kokosowych.
Krok 5 - Jaglano kokosowe kulki foto
Gotowe kulki układamy na papierze do pieczenia i schładzamy w lodówce. Schładzamy nawet kilka godzin aż zrobią się zwarte.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Jagódka77 03.10.2016 13:35
wyglądają kusząco
UrszulaS 01.10.2016 10:53
Bardzo ciekawy pomysł :)
Babeczka35 01.10.2016 08:20
Ciekawa propozycja.
KORAL 01.10.2016 00:38
Dobry deserek :)
as28 30.09.2016 22:18
świetny przepis
Wafelek2601 30.09.2016 21:23
Rewelacja!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat