Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jaglanka z cukinią i kukurydzą

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kasza jaglana 50 g
sól do smaku
cebula 1/2 sztuki
czosnek 1 ząbek
olej do smażenia
cukinia 1/2 sztuki
kukurydza 1/2 puszki
pieprz do smaku
curry 1 duża szczypta
serek topiony z pieczarkami 50 g

Przepis i sposób przygotowania na: Jaglanka z cukinią i kukurydzą

Kroki postępowania

1
Kaszę ugotować w lekko osolonej wodzie zgodnie z przepisem na opakowaniu, odcedzić, wysypać z woreczka.
Krok 1 - Jaglanka z cukinią i kukurydzą foto
2
Cebulę pokroić w kostkę, czosnek posiekać. Cebulę z czosnkiem lekko zrumienić na rozgrzanym oleju.
Krok 2 - Jaglanka z cukinią i kukurydzą foto
3
Cukinię umyć, osuszyć, pokroić w ćwierć plasterki, wrzucić na patelnię. Dodać odsączoną kukurydzę, curry, trochę pieprzu i soli. Podsmażać kilka minut często mieszając, aż cukinia lekko zmięknie.
Krok 3 - Jaglanka z cukinią i kukurydzą foto
4
Dodać kaszę i serek topiony.
Krok 4 - Jaglanka z cukinią i kukurydzą foto
5
Jeszcze chwilę podsmażać (można dodać kilka łyżek wody). W razie potrzeby doprawić do smaku jeszcze odrobiną soli.
Krok 5 - Jaglanka z cukinią i kukurydzą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak