Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jaglanka bananowa

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mleko kokosowe 1 szklanka
kasza jaglana 1/2 szklanki
banan 1
płatki migdałowe 1 łyżka

Porada

Mleko kokosowe można zastąpić dowolnym mlekiem roślinnym. Opcjonalnie można dodać łyżeczkę miodu.

Przepis i sposób przygotowania na: Jaglanka bananowa

Kaszę zalać mlekiem i gotować na małym ogniu pod przykryciem aż kasza wchłonie cały płyn. Dodać pokrojonego banana i płatki migdałowe. Zmiksować całość aż do uzyskania gładkiej masy. Udekorować całymi migdałami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Czarnula666 22.02.2016 18:21
bardzo smaczna kasza :)
gosia561 22.02.2016 12:59
nie ma to jak zacząć dzień od zdrowej kaszki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak