Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jaglane rafaello

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kasza jaglana 200 g
mleko kokosowe 0,5 l
miód 4 łyżki
wiórki kokosowe 100 g
masło 1` łyżka
wiórki kokosowe do obtoczenia

Przepis i sposób przygotowania na: Jaglane rafaello

Kaszę jaglaną wsypujemy na suchą patelnię i prażymy kilka minut, aż będzie ładnie pachniała. Przesypujemy do garnka i zalewamy mlekiem kokosowym. Zagotowujemy, dodajemy masło i gotujemy na wolnym ogniu, aż całkowicie wchłonie mleko. Do ugotowanej i wystudzonej kaszy dodajemy miód i wiórki kokosowe. Dokładnie mieszamy i mokrymi dłońmi formujemy małe kulki. Obtaczamy w wiórkach kokosowych i wkładamy do lodówki do zastygnięcia. Do środka możemy też włożyć migdały.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 25.04.2016 06:12
apetycznie wyglądają
IwonaKa 19.02.2016 11:02
bardzo ciekawy przepis
Wafelek2601 30.01.2016 17:41
Bardzo dobre
dorota w 29.01.2016 23:57
Muszę takie spróbować zrobić, pyszne!
ada.la 29.01.2016 23:56
ciekawy przepis
Róża1 29.01.2016 22:13
no , nie !!!!!!!!! dziewczyny czego to nie wymyślicie :-) , jestem pod wrażeniem :-).

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak