Jaglane praliny - ciasteczka czekoladowe jaglane

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kasza jaglana

    150 g
  • mleko

  • wiórki kokosowe

    5 dag
  • czekolada gorzka

    1/2 tabliczki
  • olejek migdałowy

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kasze jaglaną wsypujemy do garnka. Zalewamy mlekiem ok 2 cm nad poziom kaszy. Gotujemy na małym ogniu. Kiedy kasza zmięknie dodajemy do niej połamaną gorzką czekoladę. Dodajemy olejek rumowy. Wszystko miksujemy na jednolita masę. Kiedy masa lekko ostygnie formujemy z niej małe kulki. Pamiętajmy o zwilżeniu rąk wodą wtedy wyjdą nam śliczne kuleczki . Obtaczamy je w wiórkach kokosowych. chłodzimy w lodówce.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
2milutka 12.03.2016 18:48
to co lubię ;)
sliwka 12.03.2016 18:45
Przepyszne i lekkie;))
Aleksandra/Olcia 12.03.2016 17:16
wyglądają pysznie
bryndzia93 12.03.2016 16:01
Pyszne słodkie kuleczki !
barbara11561 12.03.2016 15:30
pysznie wyglądają:)
Motorek 12.03.2016 15:08
bardzo fajne
Renata9 12.03.2016 14:39
Super smaczne ciasteczka :-)
Edita 12.03.2016 14:17
pyszne kuleczki
IZABELA29 12.03.2016 14:16
Fajnie wyglądają
Lis 12.03.2016 13:03
Wyglądają świetnie i tak też pewnie smakują:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat