Jaglane gofry

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    2 szt
  • mąka ziemniaczana

    2 łyżki
  • ksylitol

    3 łyżki
  • jogurt naturalny

    190 g
  • mleko

    0,5 szklanki
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do miski miksera wbijamy jajka. Ubijamy, stopniowo dodajemy ksylitom. Wlewamy jogurt naturalny oraz mleko. Cały czas miksując wsypujemy mąkę jaglaną, mąkę ziemniaczaną oraz proszek do pieczenia. Gofry pieczemy w nagrzanej gofrownicy. Studzimy na kratce. Podajemy z syropem trzcinowym lub innym słodziłem. Dodatkiem mogą być również sezonowe świeże owoce.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
VioletoweKucharzenie 26.04.2018 20:35
Zdrowe a zarazem rewelacyjne gofry z mąki jaglanej. Jeżeli ktoś sceptycznie podchodzi do wszelkiego rodzaju innych mąk niż pszenne tą będzie zachwycony. Bezkarny zdrowy deser.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat