Jaglane gofry

Jaglane gofry

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    2 szt
  • mąka ziemniaczana

    2 łyżki
  • ksylitol

    3 łyżki
  • jogurt naturalny

    190 g
  • mleko

    0,5 szklanki
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Jaglane gofry

Do miski miksera wbijamy jajka. Ubijamy, stopniowo dodajemy ksylitom. Wlewamy jogurt naturalny oraz mleko. Cały czas miksując wsypujemy mąkę jaglaną, mąkę ziemniaczaną oraz proszek do pieczenia. Gofry pieczemy w nagrzanej gofrownicy. Studzimy na kratce. Podajemy z syropem trzcinowym lub innym słodziłem. Dodatkiem mogą być również sezonowe świeże owoce.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

VioletoweKucharzenie 26.04.2018 20:35
Zdrowe a zarazem rewelacyjne gofry z mąki jaglanej. Jeżeli ktoś sceptycznie podchodzi do wszelkiego rodzaju innych mąk niż pszenne tą będzie zachwycony. Bezkarny zdrowy deser.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat