jaglane bounty

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kasza jaglana

    1 szkl
  • woda

    2 szkl
  • mleko kokosowe

    1 puszka
  • miód płynny

    4 łyżki
  • wiórki kokosowe

    2 szkl
  • płatki migdałowe

    1/2 szkl
  • orzechy

    wg uznania
  • czekolada gorzka

    1 tabliczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - jaglane bounty foto
Kaszę wrzucić na sito i wypłukać pod zimną wodą.
Następnie, odcedzoną, wrzucić do garnka, zalać wrzątkiem, gotować 3 minuty i odcedzić ponownie.
Kaszę zalać dwoma szklankami wrzącej wody, dodać 10 czubatych łyżek mleczka kokosowego, wymieszać i gotować 15 minut pod przykrywką na małym ogniu. Po tym czasie zdjąć z ognia i pozostawić na jeszcze 5 minut.
Kaszę przestudzić.
Krok 2 - jaglane bounty foto
Dodać miód, płatki migdałowe i wiórki kokosowe. Wymieszać i rozłożyć do silikonowej foremki.
Krok 3 - jaglane bounty foto
Przygotować polewę.
W kąpieli wodnej rozpuścić czekoladę. Dodać pozostałe mleko kokosowe i dobrze wymieszać.
Polewą równomiernie posmarować masę kokosową.
Krok 4 - jaglane bounty foto
Schłodzić w lodówce kilka godzin (najlepsze na drugi dzień).
Pyszna, zdrowa przekąska, którą można zajadać się bez wyrzutów.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
trufelek 13.09.2016 20:52
Polecam :))))
Patrycja33 10.09.2016 18:30
super ciacho dodaje do ulubionych :-)
Aleksandra/Olcia 06.09.2016 12:16
zdrowe i smaczne łakocie
mysza75 06.09.2016 10:15
jakie to dobre na deser
Maridka19 06.09.2016 10:15
Ale pyszne słodkości :)
AZgotuj 06.09.2016 10:06
wspaniały przepis :)
Motorek 06.09.2016 09:57
super deser
gosia56 06.09.2016 09:31
na pewno pyszne;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat