Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
kasza jaglana
1 szkl -
woda
2 szkl -
mleko kokosowe
1 puszka -
miód płynny
4 łyżki -
wiórki kokosowe
2 szkl -
płatki migdałowe
1/2 szkl -
orzechy
wg uznania -
czekolada gorzka
1 tabliczka
Sposób przygotowania
Kroki postępowania

Następnie, odcedzoną, wrzucić do garnka, zalać wrzątkiem, gotować 3 minuty i odcedzić ponownie.
Kaszę zalać dwoma szklankami wrzącej wody, dodać 10 czubatych łyżek mleczka kokosowego, wymieszać i gotować 15 minut pod przykrywką na małym ogniu. Po tym czasie zdjąć z ognia i pozostawić na jeszcze 5 minut.
Kaszę przestudzić.


W kąpieli wodnej rozpuścić czekoladę. Dodać pozostałe mleko kokosowe i dobrze wymieszać.
Polewą równomiernie posmarować masę kokosową.

Pyszna, zdrowa przekąska, którą można zajadać się bez wyrzutów.
Komentarze (8)
Nie masz konta? Zarejestruj się