Jabłkowy tatar ze śledzia :

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pieprz mielony,sos sojowy

  • śledzie w oleju

    2 płaty
  • żółtko jaja

    1 szt.
  • jabłka

    1/2 szt. (kwaskowate)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Płaty śledzia i cebulkę odsączyć z oleju na sitku. Śledzia pokroić w paseczki a cebulkę w drobną kosteczkę. Jabłko obrać i utrzeć na tarce jarzynowej ( grube oczka ). Wymieszać wszystko delikatnie z żółtkiem .Doprawić pieprzem i sosem sojowym .
Ułożyć na talerzyku , udekorować ( ja użyłam do dekoracji odrobiny ikry z pstrąga – bo miałam , ale może to być kawałeczek marynowanej papryki , korniszona itp. ).Oprószyć mielonym pieprzem .

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
eli_555 01.07.2011 23:08
pycha
eli_555 16.05.2011 23:07
Jak śledź,to coś dla mnie.
madi356 01.01.2011 22:04
przepis super
Dorota71 20.09.2010 11:55
wygląda smakowicie
bogumiła3 16.09.2010 23:14
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat