Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłkowy sorbet

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłko kwaśne 3 sztuki
miód płynny 3 łyzki
sok z cytryny 4 łyżki
cukier waniliowy 16 g
cynamon Prymat wg uznania

Porada

Jeśli zamiast sorbetu chcesz zrobić lody, to podczas miksowania dodaj ok. 120 ml jogurtu typu greckiego.

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłkowy sorbet

Kroki postępowania

1
Jabłka obierz ze skórki i obierz na tarce (chociaż smaczniej będzie jak je zmiksujesz).
Krok 1 - Jabłkowy sorbet foto
2
Do startych jabłek dodaj płynny miód.
Krok 2 - Jabłkowy sorbet foto
3
Na koniec wsyp cukier waniliowy, sok z cytryny i dopraw cynamonem.
Krok 3 - Jabłkowy sorbet foto
4
Masę przełóż do niskiego pojemnika i przykryj folią aluminiową.
Następnie wstaw do zamrażalnika na minimum 6 godzin.
Krok 4 - Jabłkowy sorbet foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 04.04.2017 10:11
pomysł wart sprawdzenia
gusia1000 15.05.2016 21:24
Bardzo dobry.
mirosława4 15.05.2016 16:47
smaczny na upalne dni
krokus 15.05.2016 16:44
w sam raz na upalne dni

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak