Jabłkowy farsz do naleśników

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jabłka

    50 dkg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jabłka umyć i obrać, usunąć gniazda nasienne. Pokroić w kostkę i włożyć do garnka. Podlać niewielką ilością wody i rozgotować. Gdyby były za rzadkie to odparować. Dodać cukier i cynamon. Nadziewać naleśniki. Warto tez do takich naleśników podać bitą śmietanę. Pycha!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
alaaa 16.04.2011 19:29
tak nie próbowałam,pomysłowe
alaaa 16.04.2011 19:29
tak nie próbowałam,pomysłowe
Barbara55 24.03.2011 15:14
jestem zaskoczona
kielcok1 26.02.2011 14:35
najlepsze są z serem ale z jabłkami też nie pogardzę
Krzysztof42 06.06.2010 16:35
najlepsze są naleśniki z serem i basta
Ela20 22.05.2010 11:16
Uwielbiam naleśniki z takim nadzieniem z jabłek.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat