Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłkowy chrzan

3.0
(12)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 5 sztuk
chrzan tarty 0,5 szklanki
cukier 1 łyżka
wino białe wytrawne

Porada

Chrzan podajemy do jaj na twardo, zimnych mięs, wędlin lub galaret.

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłkowy chrzan

Jabłka obieramy, trzemy na tarce o grubych oczkach. Gotowe należy poddusić na wolnym ogniu. Do rozgotowanych jabłek dokładamy chrzan. Całość mieszamy i doprawiamy winem i cukrem do smaku.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

norweska20 02.07.2015 00:01
smakowita propozycja
Róża1 10.06.2015 11:14
ciekawy pomysł !!!!!!!!!!!!!!!!!!
mariuszek8 07.06.2015 09:08
Takiego chrzanu jeszcze nie jadłem, al.e na pewno musi być dobry...
gusia1000 20.03.2015 00:10
Zdrowy taki.
Ola1young 01.02.2015 13:26
fajny przepis
gosia56 01.02.2015 10:40
super pomysł ;)
Mniam 01.02.2015 09:51
Ciekawe to. Zrobię do jajek.
olkaaa 01.02.2015 09:12
chętnie spróbuję
Renataj 01.02.2015 08:58
Bardzo lubię chrzan z jabłkami - w smaku jest ostro słodki. Super.
IZABELA29 01.02.2015 08:42
ale już do zimnych czy jeszcze ciepłych jabłek ?
gosia561 01.02.2015 01:55
zrobię na Wielkanoc

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak