Jabłkowy chrzan

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jabłka

    5 sztuk
  • chrzan tarty

    0,5 szklanki
  • cukier

    1 łyżka
  • wino białe wytrawne

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jabłka obieramy, trzemy na tarce o grubych oczkach. Gotowe należy poddusić na wolnym ogniu. Do rozgotowanych jabłek dokładamy chrzan. Całość mieszamy i doprawiamy winem i cukrem do smaku.
Jadwiga/Jaga85
Chrzan podajemy do jaj na twardo, zimnych mięs, wędlin lub galaret.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
norweska20 02.07.2015 00:01
smakowita propozycja
Róża1 10.06.2015 11:14
ciekawy pomysł !!!!!!!!!!!!!!!!!!
mariuszek8 07.06.2015 09:08
Takiego chrzanu jeszcze nie jadłem, al.e na pewno musi być dobry...
gusia1000 20.03.2015 00:10
Zdrowy taki.
Ola1young 01.02.2015 13:26
fajny przepis
gosia56 01.02.2015 10:40
super pomysł ;)
Mniam 01.02.2015 09:51
Ciekawe to. Zrobię do jajek.
olkaaa 01.02.2015 09:12
chętnie spróbuję
Renataj 01.02.2015 08:58
Bardzo lubię chrzan z jabłkami - w smaku jest ostro słodki. Super.
IZABELA29 01.02.2015 08:42
ale już do zimnych czy jeszcze ciepłych jabłek ?

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat