Jabłkowo- miętowy sernik na zimno

Jabłkowo- miętowy sernik na zimno

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

mała puszka

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • serki waniliowe homogenizowane

    2 szt
  • Żelatyna wieprzowa Prymat

    1 łyzka
  • mus jabłkowy

    3/4 szklanki
  • świeża mięta

    6 listków
  • galaretka agrestowa

    1 szt.
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Jabłkowo- miętowy sernik na zimno

Galaretkę wraz z żelatyną rozpuszczamy w szklance wrzątku, dodajemy listki mięty, studzimy dokładnie mieszając. Gdy galaretka zaczyna zastygać wyjmujemy miętę , dodajemy mus jabłkowy i serki, ubijając lekko trzepaczką. Wlewamy do odpowiedniego naczynia i wstawiamy do lodówki, najlepiej na noc.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Wacław 22.07.2013 10:07
i na pewno był pyszny !
Cukiereczek13 15.08.2012 18:32
wyglada swietnie ;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat