Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłkowo cytrynowe babeczki

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cytryna 1
jabłek prażonych 4 łyżka
białko jaja kurzego 3
mleka 3,2% 3/4 szk
margaryny kasia 125 g
mąki pszennej typ 500 250 g
cukru białego 2 łyżka
cukru trzcinowego 2 łyżka
proszku do pieczenia 1 łyżeczka
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłkowo cytrynowe babeczki

Kroki postępowania

1
W rondelku stopić margarynę i przestudzić. Cytrynę umyć, dociskając do blatu zrolować i wycisnąć z niej sok. Do jednej miski wsypać mąkę, oba cukry i proszek do pieczenia i wymieszać. Do drugiej wlać mleko, dodać białka ( użyłam rozmrożonych ), margarynę i sok i wymieszać.
Krok 1 - Jabłkowo cytrynowe babeczki foto
2
Teraz dodać jabłka prażone i znowu wymieszać a następnie wsypać suchą mieszankę i widelcem wymieszać masę.
Krok 2 - Jabłkowo cytrynowe babeczki foto
3
Blachę do muffinek wyłożyć foremkami silikonowymi i napełnić je ciastem ( mi wyszło 18 porcji ).
Krok 3 - Jabłkowo cytrynowe babeczki foto
4
Babeczki piec w piekarniku nagrzanym do 175 stopni przez 25 minut.
Krok 4 - Jabłkowo cytrynowe babeczki foto
5
Po upieczeniu babeczki wyjąć z foremek i po przestudzeniu posypać cukrem pudrem.
Krok 5 - Jabłkowo cytrynowe babeczki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rafał10 03.06.2013 21:05
Wygląda bardzo smacznie :) Uwielbiam takie pyszne połączenia!
kokoszka
kokoszka 03.06.2013 16:59
super wyglądają

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak