Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłkowo-cynamonowe crumble z kokosem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 4 szt
sok jabłkowy 1/2 szklanki
masło 50 g
cukier 2 łyżki
wiórki kokosowe 2 łyżki
płatki owsiane ile zabierze kruszanka
cynamon Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłkowo-cynamonowe crumble z kokosem

Jabłka myjemy i obieramy ze skórki i kroimy w kosteczkę lub kroimy w cienkie plasterki, mieszamy z cynamonem. Owoce układamy w miseczkach do zapiekania. Do każdego z naczynek dodajemy łyżkę soku/żubrówki. Z masła, cukru, wiórków kokosowych i płatków owsianych zagniatamy kruszonkę. Płatków owsianych dodajemy tyle aby uzyskać konsystencję mokrego piasku. Kruszonką posypujemy jabłka i zapiekamy w piekarniku w 180 stopniach C przez około 15 minut do zarumienienia.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kloruś 11.01.2017 21:37
dziękuję za miłe słowa :)
marzut 10.01.2017 16:22
Super deser
Wiktoria29 09.01.2017 20:34
uwielbiam takie desery

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak