Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

jabłkowiec z kokosami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka tortowa 1,5 szklanka
cukier kryształ 3/4 szklanka
jaja 4
proszek do pieczenia 1 łyzeczka
woda 3 szklanka
cukier kryształ 1 szklanka
cukier wanilinowy 1 opakowanie
cukier drobny 3/4 szklanka
margaryna 3/4 kostki
wiórki kokosowe 20 dkg
ocet 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: jabłkowiec z kokosami

Biszkopt:
Białka ubić z cukrem. Dodać żółtka rozmieszane z proszkiem do pieczenia. Mąkę przesiać przez sito i również dodać. Dodać ocet, wymieszać. Wylać na blaszkę 24x30 cm i upiec. Nie spiekać!
Syrop:
Zagotować wodę z cukrem i cukrem waniliowym. W gotujący syrop włożyć 1 1/2 kg jabłek pokrojonych w ósemki. Doprowadzić do wrzenia ale nie gotować. Jabłka wyjąć z syropu i gorące rozłożyć na biszkopcie. Na pozostałym syropie (powinno wyjść ok 1 litr) ugotować 2 budynie śmietankowe bez cukru. Gorący budyń rozłożyć na jabłkach.
Kruszonka:
Margarynę rozpuścić w garnku, dodać cukier i zagotować aż do rozpuszczenia cukru. Następnie dodać wiórki kokosowe. Ostudzić. Dodać 2 ubite całe jaja. Rozłożyć na budyniu i zapiec od 15-20 minut w temp. 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 02.10.2016 12:09
fajny przepis
irenka 17.07.2014 20:18
pyszne ciacho
IwonaKa 19.06.2014 23:33
takie połączenie na pewno dobrze smakuje
olkaaa 12.04.2014 07:41
fajny przepis
plocia 05.03.2014 23:07
Pyszny ten jabłkowiec :) wygląda na fotce rewelacyjnie :D
IwonaKa 04.03.2014 16:48
na pewno pyszne to ciacho no i ta focia :D
SmakolykiJoanny 11.02.2014 13:24
Najbardziej podoba mi się swet focia
margaret 26.01.2014 10:04
:))) fajnie
foczka-ks 25.01.2014 23:03
pomyłka zdjeciowa
gusia1000 25.01.2014 00:28
Smaczne ciasto.
Lidka19880 24.01.2014 12:12
no właśnie zaszła pomyłka w zdjęciu czekam na usunięcie. także w najbliższym czasie wstawie właściwe zdjęcie.
Małgorzata9 23.01.2014 21:03
ciekawe zdjęcie ma ta potrawa
eliza135 23.01.2014 19:11
fajny przepis
gibli 23.01.2014 17:22
ładna fotka:)
Czyki 23.01.2014 14:36
Gratuluję pomysłu :):):):)
idealme 23.01.2014 13:16
nie wiem co tu ocenić
23.01.2014 12:41
Panna Młoda piękna.
PaniMISIOWA 23.01.2014 12:32
ciekawe zdjęcie przepisu ;-)
brioszka 23.01.2014 12:17
gratulacje! ale chyba zaszła jakaś pomyłka w dodawaniu zdjęć :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak