Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłkowe róże

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka 2 sztuki
ciasto francuskie 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłkowe róże

Kroki postępowania

1
Jabłka pokroić bez obierania w cienkie plasterki, następnie ułożyć je luźno na talerzu i wstawić do mikrofali lub gorącego piekarnika na 2-3 minut, aby jabłka lekko zmiękły.
Krok 1 - Jabłkowe róże  foto
2
Ciasto francuskie rozwinąć, pociąć na 3 cm paski
Krok 2 - Jabłkowe róże  foto
3
na każdym pasku ułożyć plasterki przestudzonego jabłka, następnie zwinąć jak różyczki
Krok 3 - Jabłkowe róże  foto
4
i ułożyć w formie do muffinek.
Krok 4 - Jabłkowe róże  foto
5
Piekarnik nagrzać do 220 st i piec różyczki około 10-15 minut do momentu zezłocenia się ciasta i jabłek po upieczeniu posypać cukrem pudrem.
Krok 5 - Jabłkowe róże  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

R'n'G Kitchen 19.05.2015 11:24
Prześliczne
ania2610 19.05.2015 11:02
róże prezentują się znakomicie!
Agata3 19.05.2015 10:33
super pomysł :)
Skotka 19.05.2015 10:17
Ślicznie się prezentują:)
Pani Domu 19.05.2015 07:30
pięknie wyglądają
Kuchenka 18.05.2015 22:29
przepiękne
Katarzyna59 18.05.2015 21:40
pięknie wyglądają
cooked 18.05.2015 20:36
palce lizać :)
misia53 18.05.2015 20:34
śliczne róże choć nie herbaciane ale jabłkowe
Kolorowa 18.05.2015 20:10
fajny przepis ;)
pestka 18.05.2015 20:07
wyglądają pysznie
Stenka 18.05.2015 20:06
pięknie zrobione

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak