Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłkowe racuchy na maślance

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

maślanka 200ml
mąka 20dag
proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki
jajko 2
roztopione masło łyżka
mąka ziemniaczana łyżka
sól
cynamon

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłkowe racuchy na maślance

Do przestudzonego masła dodać maślankę i jajka. Mąki przesiać z proszkiem do pieczenia i szczyptą soli, wmieszać masę z maślanką. Jabłka obrać i pokroić w kostkę, skropić sokiem z cytryny i posypać cynamonem. Wrzucić do ciasta. Porcjami smażyć na rozgrzanej patelni na oleju (można odrobinę oleju wlać do ciasta). Placuszki posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak