Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłkowe racuchy

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 4 szklanki
mleko 2% 2 szklanki
jajko 3 sztuki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
jabłka 3 sztuki
sól 1 szczypta
olej do smażenia
cukier puder 100 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłkowe racuchy

Kroki postępowania

1
Jabłka umyc, obrać i zetrzeć na tartce. Białka oddzielić od żółtek.
Krok 1 - Jabłkowe racuchy foto
2
Przesiana mąke wymieszać w misce z proszkiem do pieczenia, dodać mleko, sól, żółtka.Białka ubić na sztywną pianę.
Krok 2 - Jabłkowe racuchy foto
3
Ciasto mieszać aż do uzyskania jednolitej masy. Dodać sztywno ubitą pianę z białek, wymieszać.
Krok 3 - Jabłkowe racuchy foto
4
Do powstałej masy dodać jabłka. Wymieszać.
Krok 4 - Jabłkowe racuchy foto
5
Rozgrzać patelnie. Ciasto nabierać łyżką.Smażyć z 2 stron.
Krok 5 - Jabłkowe racuchy foto
6
Po wyjęciu posypać cukrem pudrem.
Krok 6 - Jabłkowe racuchy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 22.07.2014 12:46
bardzo lubię racuchy
Pietruszka 16.06.2014 11:06
pyszne racuchy
tomek18 18.05.2014 20:22
fajne i dobre
Jodaj 08.04.2014 07:07
pyszne racuchy :)
IwonaKa 27.08.2013 18:49
pyszne są takie racuszki
Amellia 18.02.2013 19:07
super
Bogusiaz 18.02.2013 12:05
wyśmienite
David 18.02.2013 11:45
aż ślinka cieknie
gosia1988 18.02.2013 11:43
świetne racuszki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak