Jabłkowe racuchy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko

    400 ml
  • jajko

    3 sztuki
  • jabłko

    1 sztuka
  • cukier

    2 łyżki
  • sól

    1 szczypta
  • mąka

    2 łyżki
  • Soda oczyszczona Prymat

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jabłko umyć, obrać ze skórki, pokroić w drobne kwadraty. Do garnka dać mleko, wbić wszystkie jajka i dodać: sodę, cukier i sól. Ucierać mikserem i potem dodać mąkę. Zrobić dość lejące ciasto. Pod koniec dodać jabłka. Piec na oleju na złoty kolor z dwóch stron. Podawać z bitą śmietaną lub cukrem pudrem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
janek64 03.10.2012 11:55
Bardzo smaczne :)
Adamorek 26.02.2012 14:12
dawno nie jadłem
fictor123 05.02.2012 09:35
uwielbiam
fictor123 05.02.2012 09:35
uwielbiam
Margo1 03.01.2012 07:26
lubię
gottrina 24.11.2011 09:39
bardzo smaczne racuszki
Kate131 22.11.2011 08:15
zawsze na czasie
Ela15 19.11.2011 12:50
uwielbiam
Jaheira11 10.11.2011 21:16
pyszności- bardzo takie lubię
dianix 09.11.2011 09:39
lubie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat