Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłkowe racuchy

3.0
(13)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 400 ml
jajko 3 sztuki
jabłko 1 sztuka
cukier 2 łyżki
sól 1 szczypta
mąka 2 łyżki
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłkowe racuchy

Jabłko umyć, obrać ze skórki, pokroić w drobne kwadraty. Do garnka dać mleko, wbić wszystkie jajka i dodać: sodę, cukier i sól. Ucierać mikserem i potem dodać mąkę. Zrobić dość lejące ciasto. Pod koniec dodać jabłka. Piec na oleju na złoty kolor z dwóch stron. Podawać z bitą śmietaną lub cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

janek64 03.10.2012 11:55
Bardzo smaczne :)
Adamorek 26.02.2012 14:12
dawno nie jadłem
fictor123 05.02.2012 09:35
uwielbiam
fictor123 05.02.2012 09:35
uwielbiam
Margo1 03.01.2012 07:26
lubię
gottrina 24.11.2011 09:39
bardzo smaczne racuszki
Kate131 22.11.2011 08:15
zawsze na czasie
Ela15 19.11.2011 12:50
uwielbiam
Jaheira11 10.11.2011 21:16
pyszności- bardzo takie lubię
dianix 09.11.2011 09:39
lubie
gosia47-47 29.10.2011 06:29
ja też
edi 28.10.2011 22:15
uwielbiam racuszki:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak