Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłkowe ciasteczka

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jabłko 1 sztuka
amarantus ekspandowany 3 łyżki
rodzynki 1 łyżka
olej kokosowy 1 łyżka
płatki owsiane 2 łyżki
jajko 1 sztuka
cynamon Prymat 1 szczypta
syrop klonowy 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłkowe ciasteczka

Kroki postępowania

1
Jajko wbić do miseczki i rozbełtać. Jabłko obrać i zetrzeć na tarce. Wymieszać.
Krok 1 - Jabłkowe ciasteczka foto
2
Dodać amarantus, płatki owsiane, rodzynki, olej kokosowy, trochę cynamonu i syrop klonowy. Wszystko dokładnie wymieszać.
Krok 2 - Jabłkowe ciasteczka foto
3
Z dokładnie wymieszanej masy formujemy ciasteczka i układamy na papierze do pieczenia. Pieczemy około 18 minut w 180stopniach.
Krok 3 - Jabłkowe ciasteczka foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 05.04.2016 16:48
pyszne ciasteczka :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak