Jabłkowa zupa krem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchew

    1 sztuka
  • jabłka

    0,6 kg
  • ziemniaki

    2 sztuki
  • por

    1/2 sztuki
  • masło

    2 łyżki
  • sok jabłkowy

    0,5 litry
  • śmietana 30%

    1/2 szklanki
  • sól do smaku

  • Pieprz czarny mielony Prymat

  • cukier

    do smaku
  • cynamon Prymat

  • rodzynki

    do podania
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania


Jabłka, ziemniaki, marchew obieramy i kroimy w kostkę. Por kroimy w plasterki. Na rozgrzanym maśle przysmażamy marchewkę, ziemniaki i pora. Następnie dodajemy do całości pokrojone jabłka. Całość zalewamy sokiem. Zawartość garnka gotujemy do miękkości składników. Dalej wszystkie składniki miksujemy, doprawiamy do smaku i zabielamy śmietanką.
Jadwiga/Jaga85
Zupę można serwować jako deser lub danie główne. To

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
norweska20 02.07.2015 00:05
chętnie wypróbuje tą propozycję
gusia1000 20.03.2015 00:10
Zupa na medal.
Ada-Gaba 18.03.2015 20:12
ciekawy przepis
barbara11561 25.02.2015 17:27
Wygląda bardzo smacznie,a już myślałam ,że sobie skosztuję bo mam takie same miseczki:)
erym 01.02.2015 11:41
no jestem zachwyconA!
gosia56 01.02.2015 10:37
też juz raz taką robiłam była pyszna;)
Agnieszka-87-25 01.02.2015 09:16
interesująca

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat