Jabłko w galaretce

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jabłko

    1 sztuka
  • galaretka agrestowa

    1 opakowanie
  • woda

    2 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jabłko umyć, obrać, wydrążyć z niego gniazda nasienne. Jabłko pokroić w kostkę i przełożyć do pucharków. Galaretkę rozpuścić w gorącej wodzie i zalać nią jabłka. Odstawić w chłodne miejsce do stężenia.
Do deseru świetnie pasuje sos śmietanowy i bita śmietana.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (14)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
RenataZ-et 18.12.2013 22:39
świetny deserek
Betka 30.10.2013 20:45
mniam mniam ;)
IKrakowianka 29.03.2013 21:41
proste i pyszne
anulka69 14.11.2011 09:44
pycha
kiziolek201 18.07.2011 20:03
ciekawy deser
Agnik 06.06.2011 10:16
mniam
kielcok1 12.04.2011 16:01
dla mnie bomba
pioge7 20.02.2011 10:48
ekstra
rakow2 17.01.2011 15:37
niesamowity przepis
Iwusia 06.12.2010 11:19
ciekawy deser :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat