Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłko w cynamonowej kruszonce

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Czasem naprawdę niewiele trzeba, aby sprawić przyjemność sobie i bliskim. Proponuję szybki w przygotowaniu, bardzo smaczny i aromatyczny deser. Pyszna, maślana kruszonka pięknie pachnąca cynamonem wspaniale smakuje z dodatkiem pieczonego jabłka.

Składniki:

Jabłka w cynamonowej kruszonce

masło 82% 70 gramów
mąka pszenna 150 gramów
cukier 70 gramów
Cynamon mielony Prymat 0.5 łyżeczki
jabłko 0.5 sztuki
orzechy laskowe 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłko w cynamonowej kruszonce

Składniki na kruszonkę rozetrzeć palcami i wsypać do dwóch kokilek. Z jabłka usunąć gniazda nasienne, a następnie pokroić owoc na mniejsze części. Wcisnąć plasterki jabłka w kruszonkę, a na środku ułożyć po jednym orzechu laskowym. Foremki umieścić na blaszce do pieczenia i piec ok. 25 minut w temperaturze 180 st. C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak