Jabłko w cieście francuskim z cynamonem i migdałami Roberta Sowy

Jabłko w cieście francuskim z cynamonem i migdałami Roberta Sowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jabłko

    4 szt.
  • cynamon

    4 łyżki
  • cukier

    4 łyżki
  • płatki migdałów

    4 łyżki
  • ciasto francuskie

    500 g
  • jajka

    1-2 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rober Sowa poleca:
Ciasto francuskie rozwałkować na grubość ok. 0,5 cm, podzielić na kwadraty wielkości ok. 12 cm na 12 cm. Jabłka obrać, wydrążyć gniazda nasienne i wsypać do środka cukier wymieszany z cynamonem. Na jabłka nałożyć ciasto, rogi ciasta złożyć i skleić roztrzepanym jajkiem. Przed włożeniem do piekarnika ciasto posmarować jajkiem i posypać migdałami. Piec ok. 15 minut w temperaturze 180°C.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

jagoda5913

29.12.2015 00:16
piękny deser

Wiktoria29

23.09.2015 20:42
brzmi obłędnie

Internetowa Kuchnia

10.09.2015 17:46
wygląda mega apetycznie!

cukiereczek

10.09.2015 17:41
wspaniały deser

Justi2401

10.09.2015 16:52
Wspaniały, jesienny deser.

ilka01

10.09.2015 15:29
wygląda super :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat