Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłka zatapiane w cieście.

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 3 sztuki
jajko 2 sztuki
mąka 5 łyżek
wiórki kokosowe 4 łyżki
cukier puder 2 łyżki
mleko 4 łyżki
olej do smażenia wg potrzeb
Cynamon mielony Prymat 1/2 łyżeczki
wiórki kokosowe do posypania

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłka zatapiane w cieście.

Jajka ubić z cukrem pudrem, dodać mąkę, wiórki kokosowe, wlać mleko i zmiksować.
Jabłka obrać, pokroić w półcentymetrowe plasterki., oprószyć leciutko cynamonem.
Na patelni zagrzać olej. każdy plaster jabłka wkładać do ciasta, a następnie na patelnię.Smażyć do przyrumienienia.
Podawać gorące posypane wiórkami kokosowymi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anemon 24.10.2016 17:45
Pyszny deser, w sam raz na jesienne popołudnie.
dodi 27.01.2016 12:07
pyszniutkie, mniam
IZABELA29 26.01.2016 17:47
uwielbiam takie
Bernadeta1 26.01.2016 17:34
bardzo lubię taki szybki i smaczny deser
Alex_M 26.01.2016 17:04
lubię takie :)
Skotka 26.01.2016 15:27
Pyszny i szybki deser:)
Barbara13 26.01.2016 13:09
Niebo w gębie! Uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak