Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

JABŁKA ZASMAŻANE NA ZIMĘ

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jabłka

Przepis i sposób przygotowania na: JABŁKA ZASMAŻANE NA ZIMĘ

Jabłka ok 8 dużych sztuk kroimy w drobną kostkę i wrzucamy do garnka . Dusimy jabłka dolewając trochę wody aby nie przywarły do garnka . Kiedy jabłka zmiękną doprawiamy do smaku miodem ok 2-3 łyżki oraz dodajemy goździki i trochę cynamonu. Następnie mieszamy i jeszcze chwilę dusimy na małym ogniu . Następnie przekładamy do słoików i pasteryzujemy ok 15 min.
Idelany dodatek do ciast, naleśników na zimę .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kasia37 04.01.2016 16:55
w takie mrozy do szarlotki :) idealne , swoje zamknięte lato w słoikach :)
kasia37 04.01.2016 16:54
:) no tak w końcu domowe przetwory :)
kasia37 04.01.2016 16:53
w zimie idealne na ciasto :)
staropolanka5 04.01.2016 10:23
apetycznie wygląda, idealne na zimę
Zofia12 04.01.2016 07:27
szkoda że Pani nie sprzedaje tych przetworów!
bertpvd 03.01.2016 09:43
super przepis ! Nie ma to jak domowy wyrób

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak