Jabłka zapiekane z wątróbką, żurawiną i serem lazur

Jabłka zapiekane z wątróbką, żurawiną i serem lazur

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jabłka

    3 sztuki
  • wątróbki z kurczaka

    20 dkg
  • żurawina

    2 łyżki
  • cebula

    1 sztuka
  • sól

  • pieprz

  • ser lazur

    5 dkg
  • pomidorki koktajlowe

    1 sztuka
  • cytryna

    1 sztuka
  • oregano

    1 gałazka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Jabłka zapiekane z wątróbką, żurawiną i serem lazur foto
Przygotowanie produktów
Krok 2 - Jabłka zapiekane z wątróbką, żurawiną i serem lazur foto
Jabłka myjemy, odcinamy kapelusze. Wydrążamy środek. Skrapiamy sokiem z cytryny żeby nam nie ściemniały.
Krok 3 - Jabłka zapiekane z wątróbką, żurawiną i serem lazur foto
Pieczemy około 20 minut temp 200 stopni. Cebule kroimy na piórka przesmażymy razem z wątróbką. Na końcu solimy, pieprzymy. Dodajemy żurawinę i ser lazur. Upieczone jabłka napełniamy farszem i wkładamy na chwile do piekarnika żeby ser się rozpuścił. Talerz dekorujemy listkami z jabłka i róża z pomidorka

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (22)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Marta1986

31.03.2014 12:14
bardzo smaczne

IwonaKa

06.11.2013 00:16
tak podanej watróbki jeszcze nie jadłam,pycha

Ziabela

25.03.2013 14:28
kolorowo i pięknie

Anna152

05.03.2013 15:52
dla mnie super nowość

adam1f

27.01.2013 00:46
dobre

tessa

27.12.2012 17:40
fajny przepis

alaaa

23.12.2012 22:19
ciekawe,a lazur też bardzo lubię

tomek18

12.12.2012 17:24
pyszności i wygląd kuszący podniebienie

traktorek

11.12.2012 16:00
przepiękne

SmakolykiJoanny

09.12.2012 19:46
wątróbka i żurawina no to moje klimaty :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat