Jabłka zapiekane z szynką

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula biała

    1 szt
  • papryka czerwona

    1 szt
  • szynka wędzona

    100 gramów
  • posiekany szczypior

  • olej do smażenia

  • jabłko

    4 duże
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Obrać cebulę i pokroić w kostkę.Paprykę umyć i pokroić w kostkę.Olej rozgrzać na patelni ,wrzucić cebulę i paprykę,dusić na małym ogniu.Pokroić szynkę w kostkę i dodać do warzyw ,podgrzewać jeszcze kilka minut.Na koniec dodać posiekane szczypior i pietruszkę.Z jabłek odciąć 1/3 część z góry. Małą łyżeczką wydrążyć jabłka ,pozostawić miąsz grubości około 1 cm.Napełniać jabłka nadzieniem. Piec około 30minut w średnio nagrzanym piekarniku.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat