Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłka zapiekane z serem feta

3.0
(14)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

6 jabłek
1/2 pęczka natki pietruszki
kilka czarnych oliwek
7 dag suszonych pomidorów
sok z cytryny
3 łyżki masła
Pieprz biały mielony Prymat
feta 15 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłka zapiekane z serem feta

Natkę posiekać, oliwki pokrioć na kawałki.Pomidory osączyć z oliwy posiekać.Ser pokroić w drobną kostkę.wymiesać z natką oliwkami i pomidorami, przyprawić do smaku szczyptą pieprzu.Jabłka umyć osuszyć.Odkroić kapelusze, wydrążyć miąższ usuwając gniazda nasienne skropić wewnątrz sokiem z cytryny.Jabłka napełnić farszem serowym przykryć kapeluszami.Formę wysmarować tłuszczemWłożć jabłka ,Pic w temp 180 stoni przez 20 min.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 02.06.2011 13:29
Dla mnie coś nowego.
iwona332 23.09.2010 12:38
super
polly66 20.09.2010 09:05
bardzo ciekawe szkoda,że zdjęcia nie ma jak wygląda;)
Dorota76 12.08.2010 12:54
ciekawe połączenie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak