Jabłka zapiekane z płatkami migdałowymi

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jabłka

    2 sztuki
  • jajka

    2 sztuki
  • płatki migdałowe

    3-4 łyżki
  • cynamon Prymat

    1/2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jabłka obrać i pokroić w plastry o grubości ok. 5mm. Jajka wbić do miseczki, dodać cynamon i roztrzepać jajka. Plasterki jabłka obtoczyć w jajku i wyłożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Posypać płatkami migdałowymi. Piec ok. 10 minut w temperaturze 180stopni. Zjadać zaraz po przestygnięciu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Jagódka77 09.06.2015 20:49
już sam tytuł brzmi pysznie
Renata9 09.06.2015 18:51
Fajny deserek :-)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat