Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłka zapiekane z płatkami migdałowymi

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jabłka 2 sztuki
jajko 2 sztuki
płatki migdałowe 3-4 łyżki
cynamon Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłka zapiekane z płatkami migdałowymi

Jabłka obrać i pokroić w plastry o grubości ok. 5mm. Jajka wbić do miseczki, dodać cynamon i roztrzepać jajka. Plasterki jabłka obtoczyć w jajku i wyłożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Posypać płatkami migdałowymi. Piec ok. 10 minut w temperaturze 180stopni. Zjadać zaraz po przestygnięciu.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 09.06.2015 20:49
już sam tytuł brzmi pysznie
Renata9 09.06.2015 18:51
Fajny deserek :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak