Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłka zapiekane z owocami leśnymi pod jajeczną pierzynką A. Świerżewskiego

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 4 szt.
poziomki 100 g
jagody 100 g
maliny świeże 100 g
jeżyny 100 g
nalewka 100 ml (z dzikiego pigwowca)
cukier 150 g
jajko 4 szt.
Bułka tarta klasyczna Prymat 50 g

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłka zapiekane z owocami leśnymi pod jajeczną pierzynką A. Świerżewskiego

A Świerżewski poleca:

Jabłka wydrążyć, nałożyć do nich wymieszane z częścią cukru owoce. Piec w piekarniku w temp. 160°C przez ok. 20 min. Następnie zalać je pigwówką.
Żółtka utrzeć do białości z pozostałym cukrem, dodać ubite białka i tartą bułkę. Takim kremem przykryć jabłka i zapiec w rozgrzanym piekarniku. Jabłka podawać udekorowane owocami leśnymi.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

monikalangier 10.09.2014 17:26
wygląda apetycznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak