Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłka zapiekane z bakaliami i cynamonem

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jabłka 2
rodzynki 2 garście
śliwki suszone 4
czekolada mleczna 4 kostki
cynamon Prymat szczypta

Porada

Jeżeli wolicie słodsze smaki, możecie posypać z wierzchu cukrem

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłka zapiekane z bakaliami i cynamonem

Z jabłek odciąć górną część. Wydrążyć środek. Śliwki pokroić na mniejsze kawałki, wymieszać z rodzynkami i pokruszoną czekoladą. Nałożyć bakalie do wydrążonych jabłek. Posypać cynamonem położyć niewielką ilość masła. Nakryć odciętą górną częścią jabłka. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C i piec około 30-40 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 16.06.2015 16:41
fajny deser
Margo1 28.05.2015 17:29
Chyba nie robiłam :D
as28 29.04.2015 13:16
fajne jabłuszko
Krzysztof15 29.04.2015 10:00
bardzo smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak