Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłka zapiekane pod kruszonką.

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Kruszonka

mąka pszenna 1 szklanka
masło lub margaryna 15 dag
cukier puder 2 łyżki

Dodatkowo

jabłka 1 kg
cukier puder 1 łyżka
cynamon 2 łyżeczki
masło 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłka zapiekane pod kruszonką.

Kroki postępowania

1
Formę do zapiekania smarujemy masłem.Jabłka myjemy,osuszamy,usuwamy gniazda nasienne,obieramy i kroimy w ćwiartki lub grube plastry.Następnie układamy w formie.Cukier puder mieszamy z cynamonem i oprószamy jabłka.
Krok 1 - Jabłka zapiekane pod kruszonką. foto
2
Składniki na kruszonkę dajemy go miski i rozcieramy ,tak żeby powstały grudki.Przygotowaną kruszoną posypujemy jabłka.
Krok 2 - Jabłka zapiekane pod kruszonką. foto
3
Pieczemy około 30 minut w temperaturze 180 stopni,aż jabłka będą miękkie,a kruszonka się upiecze.
Krok 3 - Jabłka zapiekane pod kruszonką. foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Babeczka35 20.06.2015 07:51
Dziękuję:)
gusia1000 25.01.2015 00:26
Prosto i smacznie.
Babeczka35 09.01.2015 20:49
U mnie takie zapiekane jabłka znikają bardzo szybko:)
Renataj 09.01.2015 20:41
Super pomysł -robię podobnie i nigdy nie zmarnuje się nawet okruszek:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak