Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłka zapiekane pod kruszonką

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka antonówki 6 sztuk
cynamon 1 łyżeczka
kolendra mielona 1/2 łyżeczki
cukier 3/4 szklanki
masło 4 łyżki
mąka 3/4 szklanki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
sól 1 szczypta
jajko 1

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłka zapiekane pod kruszonką

Jabłka obierz i pokrój na ósemki. Posyp cynamonem,kolendrą ,cukrem i przełóż do naczynia żaroodpornego.
Mąkę,proszek do pieczenia przesiej. Do mąki dodaj sól,jajko i masło. Wyrób kruszonkę i posyp nią jabłka.
Jabłka piecz w 190 C przez ok 30-40 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia561 28.09.2015 14:45
najlepszy jesienny deser
irenka 28.09.2015 14:16
szybki i pyszny deser

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak