Jabłka z żurawiną

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jabłka

    60 dkg
  • żurawina

    25 dkg
  • sos czekoladowy

    15 dkg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jabłka umyć, wydrążyć środki. Piec piekarnuku w temperaturze 180 stopni C około 15 minut. W tym czasie przygotować sobie talerze, polewając sosem czekoladowym. Upieczone jabłka ułożyć na talerzu, środki wypełnić zagrzaną wcześniej żurawiną. Deser podawać na gorąco.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
dorotka0000025 19.08.2011 14:51
brzmi smakowicie
iga2 25.01.2011 20:01
super wygląda
izapozdro 29.11.2010 11:50
uwielbiam żurawinę
Magdalena80 26.11.2010 18:16
fajne
Emilia21 04.11.2010 18:57
super
Emilia21 04.11.2010 18:57
super
Katarzyna/kate1980 27.10.2010 21:14
komentarz do zdjęcia: przepis jest naprawdę super każdemu polecam jednak nie mogłam dać sosu czekoladowego gdyż mój maluszek jest uczulony na kakao

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat