Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłka z ryżem na mleku kokosowym

3.0
(16)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż 1 szkl
mleko kokosowe 2 szkl
jabłka 3 szt
miód z mniszka lekarskiego 2 łyżki
cukier waniliowy 1 łyżka
cynamon (szczypta)

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłka z ryżem na mleku kokosowym

Ryż dobrze wypłukać w zimnej wodzie. Zalać w garnku 2 szk mleka kokosowego i gotować na bardzo wolnym ogniu, pod przykryciem, aż wchłonie się całe mleko.Ryż dosłodzić do smaku cukrem trzcinowym. Jabłka obrać ,pokroić w cienkie plasterki.Na patelni podgrzać 3 łyżki wody dodać jabłka i podsmażać do miękkości.Zdjąć z pieca dodać miód, 1 łyżeczkę cukru waniliowego i szczyptę cynamonu.Na talerz wyłożyć ryż a na ryż wyłożyć podsmażone jabłka.Dodatkowo ryż na talerzu posypałam cukrem trzcinowym.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 06.12.2013 17:28
pyszne danie
Krystyna32 06.03.2013 17:52
fajny przepis
cooleczka 05.02.2013 10:07
fajny pomysł z mlekiem kokosowym
gosia56 04.02.2013 19:15
napewno pyszny.
Joanna23 01.02.2013 16:29
smaczne
IZABELA29 01.02.2013 09:02
może byc smaczne
ben-ka 31.01.2013 21:50
to musi być pyszne i ten dodatek z miodu....na wiosnę też będę robiła.
Miki 31.01.2013 21:28
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak