Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłka z rodzynkami i sosem z szampana

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 2 sztuki
rodzynki 1/2 szklanki
sok z cytryny 2 łyżki
żółtko jajek 2 sztuki
cukier waniliowy 1 łyżka
szampan 1/3 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłka z rodzynkami i sosem z szampana

Kroki postępowania

1
Jabłka obrać pokroić w dużą kostkę włożyć do rondelka dodać rodzynki wlać 2 łyżki soku z cytryny i dodać cukier trzcinowy ok 2 łyżki później można dosłodzić. Całość gotować na małym ogniu tak aby powstał karmel i jabłka lekko się rozgotowały. Przełożyć do pucharków lub salaterek.
Krok 1 - Jabłka z rodzynkami i sosem z szampana foto
2
Przygotować sos: Żółtka wraz z cukrem waniliowym utrzeć na parze bardzo ostrożnie wlewać szampana cały czas ucierając.
Krok 2 - Jabłka z rodzynkami i sosem z szampana foto
3
Sosem polać owoce od razu podawać.
Krok 3 - Jabłka z rodzynkami i sosem z szampana foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

lee-aa 03.07.2013 18:34
Pyszotka :)
Kolorowa 02.07.2013 18:02
Mnie również zachwyca kwiatek ;p ale szampan też
migotka28 01.07.2013 21:28
ładny ten kwiatek z jabłuszka
Konczi 01.07.2013 21:21
fajny deserek
marta1221 01.07.2013 21:13
świetny pomysł
gusia1000 01.07.2013 20:42
Dobry deser.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak