Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłka z rodzynkami do szarlotki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka 2 kg
woda 0,5 szklanki
cukier 0,3 szklanki
rodzynki do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłka z rodzynkami do szarlotki

Kroki postępowania

1
1. Jabłka myjemy, obieramy i kroimy w kosteczkę. W ten sposób szybciej będą gotowe.
Krok 1 - Jabłka z rodzynkami do szarlotki foto
2
2. Dolewamy wodę i gotujemy aż będą lekko rozgotowane. Możemy skropić odrobiną soku z cytryny. Cały czas mieszamy.
Krok 2 - Jabłka z rodzynkami do szarlotki foto
3
3. Dodajemy cukier i rodzinki i jeszcze chwilę je razem dusimy. Mieszamy aby mocno rozpuścić cukier. W takim stanie jak na zdjęciu można śmiało przekładać szarlotkę.

SMACZNEGO :)
Krok 3 - Jabłka z rodzynkami do szarlotki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 18.02.2014 21:48
smaczne połączenie
Motorek 03.11.2013 07:45
fajny przepis
Łucja 08.02.2013 21:14
pycha :)
Katarzyna59 04.12.2012 10:10
fajne
Marta1986 23.10.2012 14:17
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak