Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłka z pianką

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 7-8 szt
marmolada lub konfitury
białko 3-4 szt
cukier 20 dag
woda 1/2 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłka z pianką

jabłka umyć, wydrążyć gniazda nasienne, napełnić marmoladą lub konfiturą, ułożyć w naczyniu żaroodpornym i piec. Z cukru i wody ugotować syrop. Białka ubić, zaparzyć gorącym syropem. Na jabłka nałożyć pianę i ponownie jabłka zapiec. Podawać an gorąco.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak