Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

JABŁKA Z KOZIM SEREM I CYNAMONEM.

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Cynamon mielony Prymat 1 łyżeczka
ser kozi 75 (kremowy)
jabłka 2 dojrzałe

Przepis i sposób przygotowania na: JABŁKA Z KOZIM SEREM I CYNAMONEM.

Jabłka przekrawam na pół, wydrążam gniazda nasienne. W to miejsce
wkładam po dwie, trzy rodzynki i zakrywam serkiem kozim. Na wierzchu
wciskam jeszcze kilka rodzynek, posypuję całość obficie cynamonem.
Wstawiam do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na około 10-15 minut.
Podaję na ciepło.

Świetnie tez pasowałyby lody waniliowe lub bakaliowe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Luki 26.09.2013 13:26
rewelacyjny przepis
Wiesława1 26.09.2013 13:15
daser znakomity
AZgotuj 26.09.2013 11:10
doskonała przekaska
Mysiunia 26.09.2013 10:50
ciekawy pomysł na deser :) ładnie to wygląda :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak