Jabłka z kardamonem, cynamonem i goździkami na szarlotkę i nie tylko

Czas przygotowania:
45 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukier

    ok. 0,5 kilograma
  • Kardamon mielony Prymat

    1 łyżeczka
  • Cynamon mielony Prymat

    1 łyżeczka
  • goździki mielone

    0,5 łyżeczki
  • jabłka

    3 kilogramy
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jabłka obrać, pokroić w mniejsze kawałki. Przełożyć do garnka, dodać cukier (ilość można zwiększyć lub zmniejszyć ) i przyprawy. Gotować, mieszając, do rozgotowania jabłek. Gorące wkładać do słoików, zakręcić i odwrócić do góry dnem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Mysiunia 22.05.2011 10:39
mm pychotka!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat