Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

jabłka z dżemem z ciemnych winogron w cieście francuskim...

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie/nie mrożone
dżem 250 ml/z winogron
szara reneta 4 sztuki
mąka ziemniaczana 2 łyżki
cynamon 1 łyżeczka
cukier puder - ile potrzeba

Przepis i sposób przygotowania na: jabłka z dżemem z ciemnych winogron w cieście francuskim...

Kroki postępowania

1
jabłka szara reneta obrać ze skórki i pokroić na mniejsze kawałeczki, dodać dżem z ciemnych winogron (mój domowy) lub jaki się lubi
Krok 1 - jabłka z dżemem z ciemnych winogron w cieście francuskim... foto
2
wsypać cynamon, mąkę ziemniaczaną i wszystko wymieszać, mąka ziemniaczana wciągnie cały sok z jabłek i dżemu
Krok 2 - jabłka z dżemem z ciemnych winogron w cieście francuskim... foto
3
ciasto francuskie rozwinąć i położyć z papierem na blaszkę do pieczenia, na środek po długości wyłożyć nadzienie zostawiając szersze brzegi ciasta
Krok 3 - jabłka z dżemem z ciemnych winogron w cieście francuskim... foto
4
ciasto ponacinać w paski i nałożyć na jabłka, pędzelkiem maczanym w wodzie posmarować ciasto
Krok 4 - jabłka z dżemem z ciemnych winogron w cieście francuskim... foto
5
piekarnik elektryczny nastawiony na 200 C, grzanie góra/dół, ciasto piec około 40 minut na ciemnozłoty kolor, zostawić w chłodnym miejscu do wystudzenia, przed podaniem posypać pudrem cukrem - ciasto z tym nadzieniem jest tak smaczne że brak słów aby to opisać............SMACZNEGO!!!
Krok 5 - jabłka z dżemem z ciemnych winogron w cieście francuskim... foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 25.01.2017 22:23
pyszności do popołudniowej herbaty

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak