Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłka z cynamonem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 1 szkl.
cukier żelujący 1/2 kg
Cynamon mielony Prymat 3 łyżki
jabłka 3 słodkie

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłka z cynamonem

Jabłka myjemy, obieramy ze skórki i kroimy na małe plasterki. Wstawiamy do rondla, zasypujemy cukrem i smażymy na małym ogniu od czasu do czasu mieszając. Gdy już się rozpuszczą i będą wrzeć dosypujemy cynamon i cukier żelujący. Smażymy jeszcze ok. 10 min. Gorące nakładamy do małych słoików i pasteryzujemy jeszcze 10 minut we wrzącej wodzie. Jabłka te doskonale nadają się do wypieków drożdzowych, szarlotki czy naleśników. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Silver Teaspoon 02.01.2013 21:54
aromatyczne
miki47 02.01.2013 20:59
ciekawy przepis
miki47 02.01.2013 20:59
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak