Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłka z bitą śmietaną

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 2 ok.kg
biszkopty okrągłe 250 dkg
galaretka brzoskwiniowa 1 op.
śmietana 30% 400 ml
zalatyna 4 łyżeczki
mleko 2% 250 ml
cynamon Prymat
cukier puder
bita śmietana 2 op.

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłka z bitą śmietaną

Jabłka obrać i pokroić w kostkę smażyć chwile aż będzie masa do jabłek dodać cynamon, galaretkę i 1 łyżeczkę żelatyny chwilkę smażyć aż rozpuści się galaretka.Biszkopciki wyłożyć w tortownicy o śr.26cm i wyłożyć na to gorące jabłka ułożyć na jabłkach drugą warstwę biszkoptów odstawić do wystygnięcia.Dwie śnieżki ubić w 250ml.mleka,osobno ubić śmietanę 30% z cukrem pudrem(do smaku cukru). Rozpuścić 3-4 łyżeczki żelatyny i ostygniętą żelatynę połączyć ze śnieżką i śmietaną wyłożyć na biszkopty na wierzch można zetrzeć czekoladę lub posypać kakaem. Wstawić do lodówki na 2-3godz.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 26.10.2013 22:46
fajny pomysł z tym deserem:-)
Klausia 02.07.2013 23:42
absolutnie wymarzony deser :)
Kasia36 20.06.2013 23:02
ale super wygląda, nie jadłam takiego
Rybciia 13.04.2013 22:59
ale pychotka :-)
miroslawa 07.03.2013 07:41
wygląda kapitalnie, pyszne
kasienka23 06.03.2013 07:21
pomysłowy deser, świetnie wygląda!
justys759 05.03.2013 23:09
bardzo ładny deserek:)
Ania321 05.03.2013 22:48
ciekawy pomysł na deser :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak