Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

jabłka w syropie na zimę

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jabłka 2 kg
cukier 2 szkl
woda 2 l
Goździki całe Prymat 5 szt
sok z cytryny 0,5 szt

Przepis i sposób przygotowania na: jabłka w syropie na zimę

Jabłka myjemy, obieramy. Kroimy w ósemki. Przygotowujemy syrop: wodę z cukrem zagotowujemy. Dodajemy goździki i sok z połowy cytryny. Jabłka układamy do wyparzonych słoików. Mniej więcej tak aby zajęły pół do 3/4 części słoika. Wrzącym syropem zalewamy jabłka. Pasteryzujemy około 15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

benka 18.07.2016 19:29
Pyszne jabłuszka.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak