Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłka w słoikach na zimę

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka 4 kg
miód 1 łyżka
cukier waniliow 2 łyżki
sok z cytryny 2-3 łyżki
woda 3/4 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłka w słoikach na zimę

Z obranych jabłek wyciąć gniazda nasienne, następnie zetrzeć je na tarce na dużych oczkach. Starte jabłka przełożyć do większego garnka, dodać wody i zagotować mieszając od czasu do czasu. Dodać cukier z cukrem waniliowym, następnie miód i sok z cytryny. Gotować ok. 15 minut od czasu do czasu mieszając. Gorące jabłka przełożyć do wyparzonych słoików i odwrócić do góry dnem, aż do przestygnięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kasia36 22.11.2013 21:18
Fajny pomysł
okrysia 01.11.2013 08:09
SMACZNE TO!
fotoviderek 23.10.2013 20:16
Dobry zapasik :)
aisza1 23.10.2013 11:03
dobre takie do placka
Magula 23.10.2013 08:05
tez takie robie, w zimie jak znalazł, do jabłeczników, naleśników i innych smakołyków
iwi 23.10.2013 06:25
Super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak