Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

jabłka w kruchym cieście

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dżem 3 łyżki
mąka 2 szklanki
jajko 1 szt.
cukier waniliowy 1 szt.
śmietana 1 łyżka
jabłko 6 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: jabłka w kruchym cieście

Z podanych składników (bez jabłek i dżemu) szybko zagnieść ciasto i włożyć do lodówki na pół godziny. Jabłka umyć i obrać, przekroić na pół. Ciasto rozwałkować i pokroić na duże kwadraty, na każdy kwadrat kłaść połówkę jabłka stroną przekrojoną do góry, otór po wydrążnieniu napełnić dżemem i zagiąć rogi do środka. Zaraz po wyjęciu z piekarnika posypać cukrem waniliowym.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

basia70 14.04.2011 20:37
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak