Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłka w galaretce

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bita śmietana opakowanie
galaretka wiśniowa 1 szt.
jabłka antonówki 4 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłka w galaretce

Jabłka, pokroić, wydrążyć z nich gniazda nasienne. W rondelku zagotować 2 szklanki wody z łyżką cukru. Jabłka włożyć do gotującego się syropu. Owoce gotować krótko, aby tylko zmiękły (ale nie rozgotowały się). Jabłka wyjąć, ułożyć w pucharkach. W pozostałym syropie rozpuścić galaretkę, mieszając ostudzić ja. Gdy galaretka zacznie teżeć zalać nią owoce i odstawić do całkowitego zastygnięcia. Podawać udekorowaną bitą śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa111 07.09.2010 20:57
prosty ,pyszny deser

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak