Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

jabłka w galarecie

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

300ml wody
100g cukru
500g jabłek
20g zelatyny
100ml bialego wina
sok z cytryny

Przepis i sposób przygotowania na: jabłka w galarecie

Wode zagotowac z cukrem. Ćwiartki jablek ugotowac w syropie, wyjac do salaterk. Syrop wymieaszac z zelatyna, zagotowac, wlac biale wino i doprawic sokiem z cytryny. Zalac syropem jablka i pozostawic do zastygniecia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak